Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zilele Nordului

În judeţul Botoşani este organizat un mega-festival electro-rock. Evenimentul muzical este însoţit de o serie întreagă de acţiuni culturale, printre care şi drumeţii, lansări de carte, comunicări şi expoziţii. Totul sub titulatura ”Zilele nordului”, cel mai nordic festival din România.

În cadrul ”Zilelor Nordului”, pe lângă concerte au loc mai multe manifestări culturale. De altfel organizatorii festivalului, spun că vizitatorii şi participanţii la festival vor fi purtaţi prin locuri de poveste din nordul extrem al României. Vrem să arătăm lumii cât de frumos e Nordul Moldovei, cât de frumoşi sunt oamenii săi şi ce lucruri frumoase se pot face aici. Şi pentru noi, cei care trăim aici sau suntem, pur şi simplu, legaţi sufleteşte de această regiune, e important să ne amintim din când în când aceste lucruri. În acest fel Nordul va fi nu numai locul în care ne-am născut, ci şi locul în care să vrem să trăim.
Când mai mulţi tineri din Botoşani, Suceava, Iaşi, Cernăuţi şi Chişinău vor vrea, în loc să plece cât mai departe, să-şi aducă ei înşişi contribuţia la dezvoltarea regiunii, atunci misiunea pe care ne-am asumat-o la Asociaţia Nord va fi îndeplinită”, declară preşedintele asociaţiei organizatoare a festivalului.

În total sunt 50 de evenimente culturale, de la concerte ,la expoziţii şi lansări de carte. Printre obiective se numără şi casa lui George Enescu de la Liveni, cea de la Mihăileni, unde vor avea loc deasemenea concerte, poiana cu stejarii lui Ştefan cel Mare, Poiana Teioasă, Muzeul Nordului, conacul Balş din Darabani sau biserica monument istoric de la Hilişeu Horia.

Toţi cei care sosesc în nord, pot sta la cort în campinguri special amenajate sau la pensiunile din zonă.

Ultima actualizare: 08:52 | 23.05.2024

Sari la conținut